Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
8 september 2015
Healthy Kids
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
24 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –