Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
CHECK OOK: Het (kook)boek van Vivian Reijs voor nog meer leuke, lekkere en hormoonproof recepten >> Klik hier
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
23 februari 2016
Hongergevoel?
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
1 april 2015
Saoto soep
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
10 november 2015
Viv Health Event
25 maart 2015
De vetfluisteraar
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
12 juni 2014
Frisse juice
6 april 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –