Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
9 augustus 2015
Herman over bonen
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
12 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –