Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
17 september 2015
Ontbijt ijs
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
16 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –