Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
11 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –