Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
2 juli 2014
Aan het infuus
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
4 oktober 2017
Help mij water drinken
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
10 november 2015
Viv Health Event
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
9 juni 2016
Rode linzensoep
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
3 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –