Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
9 november 2014
Herfstige salade
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
3 september 2015
Gezonde chocopasta
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
13 november 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –