Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
2 juli 2016
3 x ei love you
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
15 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –