Deze kip-kokoscurry is heel smaakvol en gelukkig heel simpel om te maken. Niet te pittig, dus ook geschikt voor de kids. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225°C.Rijst in zeef met koud water afspoelen, dan aan middelgrote kookpan toevoegen. 800ml water met 1/4tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur verlagen en met deksel op pan rijst in ca. 20min licht borrelend beetgaar koken. Dan pan van het vuur halen, rijst met deksel op pan ca. 10min laten rusten.
Ondertussen ui pellen, halveren en fijnhakken. Kern van paprika verwijderen, dan in dunne reepjes snijden. Courgette in lengte halveren, dan schuin in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zongedroogde tomaten fijn hakken.
ourgette op bakplaat met bakpapier leggen, met snuf zout, peper en 1-2el olie goed vermengen. Courgette in ca. 8-10min beetgaar en licht goudbruin bakken. Uit de oven halen en opzij zetten.
Kip droogdeppen en in ca. 2-3cm grote stukjes snijden en met peper bestrooien. Grote koekenpan met 1el olie op hoog vuur verhitten, kip daarin in ca. 3min goudbruin bakken.
Vervolgens ui en paprika aan kip toevoegen, ca. 2min op hoogvuur meebakken. Dan kruidenmix,bouillonblokje, zongedroogde tomaten en kokosmelk toevoegen. Geheel aan de kook brengen, dan vuur verlagen en in ca. 7-10min licht borrelend tot romige curry koken. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen koriander met steeltjes grof hakken. Tot slot courgette aan curry toevoegen, goed vermengen en geheel met snuf zout en peper op smaak brengen. Rijstmet een vork losroeren, over borden verdelen en met curry serveren. Naar smaak met koriander garneren.
En de laatste stap: opdienen en genieten!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
6 oktober 2014
Eetdagboek review
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
21 januari 2016
Get fit with HIIT
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
17 december 2015
Strakke benen en billen?
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
20 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –