Zelf de lekkerste matcha latte maken

Matcha thee wordt al duizenden jaren door boeddhistische monniken gedronken. Maar waarom eigenlijk? We weten dat monniken vaak gezond eten en leven, daarom hebben we voor jou uitgezocht wat het nu zo gezond maakt. Ook geven we jou het lekkerste recept voor een matcha latte.

Gezondheidsvoordelen van matcha

Waarom is matcha eigenlijk zo gezond? We zullen de belangrijkste voordelen van het drinken van een lekkere thee of latte voor je op een rijtje zetten:

  • Het kalmeert en je krijgt er een ontspannen gevoel van
  • Je blijft gedurende de dag alert en je kunt je beter concentreren (tot wel 5 uur lang)
  • Een lekkere warme matcha-thee helpt je calorieën te verbranden
  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Het zit vol antioxidanten (zelfs meer dan groene thee)
  • Dit groene poeder is een natuurlijke ontgifter (ideaal voor tijdens die detox dus)
  • Het bevat veel vezels (wat weer goed is voor de stoelgang ;))
  • Matcha bevat vitamine A, B-complex, C, E en K én selenium, chroom, zink en magnesium (een vitamine bommetje dus)

Kortom, het helpt je concentreren, het geeft je een boost en bestrijdt vermoeidheid, het helpt je ontgiften en versterkt je concentratievermogen! 

Koken met matcha

Behalve thee maken kan je ook heerlijk koken met matcha. Je kunt er echt vanalles mee maken, van donuts tot aan ijsjes, maar ook heerlijke cakes. Twee van onze favoriete recepten zijn bijvoorbeeld de vegan milkshakes van With Food & Love. En de amandel cookies van The Cake Merchant. Maar het allerlekkerste is natuurlijk de matcha latte, our all time favorite.

Recept matcha lattejoy of matcha - matcha latte

Hoe maak je nou een perfecte matcha latte? Op de redactie hebben we lang geoefend (en er zijn er ook een heleboel mislukt), maar we zijn er uit! Het perfecte recept voor een matcha latte (volgens ons) is:

Ingrediënten

  • 1 theelepel matcha poeder
  • 100 ml water
  • 150 ml amandelmelk/ rijstmelk/ havermelk
  • eventueel zoetstof zoals ahornsiroop of kokosbloesem suiker.

Bereiding

Om je poeder op te kloppen heb je een bamboe opklopper nodig (zoals op de foto hiernaast), dit zorgt ervoor dat je je matcha latte lekker luchtig kunt kloppen.

Breng het water aan de kook, giet een klein laagje in een grote mok en klop de poeder er doorheen. Klop hem op totdat het een beetje gaat schuimen en voeg de rest van het water eraan toe. Belangrijk is om te blijven roeren! Hierna verwarm je de melk en klop je deze op met een melkschuimer (wij gebruiken die van het koffie apparaat, dan hoef je de melk niet eerst te verwarmen). Giet de melk over je matcha mix, en er ontstaat een heerlijke matcha latte!! Genieten maar. 

Geef een reactie