Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
9 november 2014
Herfstige salade
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
31 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –