Krijg je visite? Of wil je graag een gezond en lekker tussendoortje mee naar je werk of school? Bananenbrood is dan onze favoriet op de redactie van Vivonline. Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. Het is tevens gezond, glutenvrij en een heerlijk tussendoortje of snel ontbijtje. Maak vandaag nog dit lekkere bananenbrood. Snijd het in plakje, hop in de vriezer en s’ochtends kan het ook eventueel in het broodtrommeltje mee naar school. Dit gaat iedereen thuis heerlijk vinden.
Bananenbrood
Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. In de hele cake zit maar 150 gram meel en is door het gebruik van amandelmeel en havermout ook geschikt voor mensen die minder goed tegen gluten kunnen. De gezonde vetten komen uit de toevoeging van een handje ongebrande noten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, de bananen en dadels zorgen al voor een heerlijke zoete smaak. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 3 (rijpe) bananen
- 3 eieren
- 50 gram (medjool)dadels, zonder pit en kleingesneden
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- handje ongebrande noten (walnoten, amandelen, pecan, hazelnoten, etc!)
- snufje zout
Bereiding
De bereiding is echt een piece of (bananen)cake.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stop alle ingrediënten -behalve de noten- in de blender, en mix alles even goed door elkaar.
Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag.
Giet het geheel in een met bakpapier beklede vorm, en bak het gedurende 3 kwartier totdat het een mooi lichtbruin kleurtje krijgt.
Even laten afkoelen en ENJOY!!
Zin in nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens onze carrotcake.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
9 april 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –