Viv’s recept voor het allerlekkerste bananenbrood

Dagelijks krijgen we verzoeken om dit heerlijke bananenbrood recept nog eens te posten. Tadaaaaa….

Bananenbrood

Krijg je visite? Of wil je graag een gezond en lekker tussendoortje mee naar je werk of school? Dit bananenbrood is zo klaar en echt ontzettend lekker. In de hele cake zit maar 150 gram meel en is door het gebruik van amandelmeel en havermout ook geschikt voor mensen die minder goed tegen gluten kunnen. De gezonde vetten komen uit de toevoeging van een handje ongebrande noten. Er wordt geen suiker aan toegevoegd, de bananen en dadels zorgen al voor een heerlijke zoete smaak. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 3 (rijpe) bananen)
  • 3 eieren
  • 50 gram (medjool)dadels, zonder pit en kleingesneden
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • handje ongebrande noten (walnoten, amandelen, pecan, hazelnoten, etc!)
  • snufje zout

Bereiding

De bereiding is echt een piece of (bananen)cake.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stop alle ingrediënten -behalve de noten- in de blender, en mix alles even goed door elkaar.
Hak de noten grof en voeg ze toe aan het beslag.
Giet het geheel in een met bakpapier beklede vorm, en bak het gedurende 3 kwartier totdat het een mooi lichtbruin kleurtje krijgt.

Even laten afkoelen en ENJOY!!

Zin in nog meer lekkere recepten? Probeer dan eens onze carrot cake.