Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
27 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –