Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
15 februari 2017
FRIET
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
12 maart 2015
Insecten als snack
25 juni 2015
Eivissa Food
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
18 juli 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –