Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
8 mei 2014
Mom in shape
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
9 november 2014
Herfstige salade
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
18 mei 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –