Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
10 november 2015
Viv Health Event
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
8 juli 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –