Een home made green smoothie is een van mijn lievelingsontbijtjes. De gezondheidsvoordelen van groene smoothies zijn steeds beter bekend. En zeker die van de groene, waar ik groot fan van ben. Het verschil tussen een gewone smoothie en een groene smoothie is dat een groene voor een groot deel uit bladgewassen bestaat, zoals spinazie, boerenkool, romaine sla, andijvie, raapstelen etcetera.
Deze healthy home made green smoothie krijgt zijn mooie kleurtje door het toevoegen van bladgroen. Bladgroen bevat vrijwel alle bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven en zich te vernieuwen. De meeste mensen kauwen onvoldoende en daardoor wordt voeding soms niet goed opgenomen. Door het pureren van bladgroen in een blender kunnen alle voedingsstoffen WEL gemakkelijk worden opgenomen. De combinatie met fruit maakt de groene smoothie supergezond en heel lekker. Al schrikt de kleur je soms af, de smaak is heerlijk!
Met een groene smoothie krijg je bovendien op een makkelijke manier de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit, groenten, vezels, vitamines en mineralen binnen. Maar er zijn nog veel meer redenen op te noemen om een groene smoothie te maken. Wist jij dat de voedingsstoffen in een groene smoothie je bloed, suiker en cholesterol kunnen stabilisteren? En dat bij regelmatige inname je huid gaat stralen, en het verouderingsproces wordt vertraagd? En misschien nog wel fijner is dat een groene smoothie genoeg vult zodat het ongewenste eetbuien tegen gaat, het je spijsvertering bevordert, en zelfs het einde kan betekenen van ongewenst vet.
Dus wil jij 2016 ook happy & healthy beginnen? Blenden maar, en op naar een groen jaar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
22 september 2015
Beste eitjes
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
19 maart 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –