Voor een feestelijke gelegenheid werden wij opslag verliefd op de Party Pineapple uit Rens Kroes haar boek : The Party Edition. Wij hebben 2 kleine aanpassingen gedaan waardoor het gerecht met een gerust hart aan je vegan friends geserveerd kan worden.
Party pineapple
Pas op, met dit gerecht wanen je gasten zich instant op een tropisch eiland. De combinatie van kruiden, gemengde rijst en een fruity touch geeft deze feestelijke ananas een super mooie look en een verrassende smaak!
Het recept:
Ingrediënten voor 4 stuks:
- 200 G volkoren gemengde rijst
- 2 ananassen
- 100 – 125 G pompoen pitten
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote paprika’s
- 1 blok tofu natuur 400 gram
- 2 el tamari
- 2 tl sambal
- 2 tl komijn poeder
- 1-2 el verse gember, geraspt
- 2 tl kerrie poeder
- 1 tl zeezout naar smaak
- 1 kleine limoen
- 2 handvol verse koriander blaadjes + garnering
- 1 el (kokos) olie
Bereiding:
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. (let op volkoren rijst heeft 45 minuutjes de tijd nodig om te garen. Door de rijst een avond van te voren te weken kun je de kooktijd verkorten en de rijst wordt zachter.
- Halveer beide ananassen in de lengte. Maak in de vier helften elk in de lengte 3 diepe inkepingen en daarna in de breedte nogmaals 3 of 4 inkepingen. Vervolgens kun je de ananasblokjes er gemakkelijk uitwippen met je mes of een lepel. Schraap met een lepel de achtergebleven pulp eruit tot je mooi uitgeholde ananassen hebt. De pulp kun je op eten of verwerken in een smoothie 😉 Bewaar de ananassen nog even in de koelkast.
- Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze poppen en iets kleuren. Voeg een heel klein beetje (kokos) olie toe, roer door en scheper daarna ook een snufje zout door. Schud de pitten uit de pan op een bord om af te koelen.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak ze in dezelfde koekenpan met wat olie tot de ui glazig is. Prak de tofu in kleine brokjes en brokkel deze door het mengsel van ui, knoflook en paprika. Roer goed door.
- Doe dan de gekookte rijst, ananasblokjes, geroosterde pompoen pitjes en de rest van de ingrediënten (behalve de limoen en koriander voor de garnering) erbij in de pan en schep door elkaar. Knijp de limoen erboven uit. Roer nog een keer en schep de vulling in de uitgeholde ananassen.
- Garneer met de achtergehouden koriander.
Get this party started!
Wil je meer vegan recepten van Isabella en Loulou? Kijk dan eens hier voor een heerlijk chia ontbijtje.
Tekst: Go With The Glow voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
14 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –