Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
13 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –