Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
28 oktober 2014
Eetdagboek review
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
6 september 2016
Opleiding tot Hormoon expert
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
16 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –