Heb je inspiratie nodig voor lekker en gezond broodbeleg op je glutenvrije/ speltboterham of rijstwafel? Lees dan snel verder.
Hier een lijstje met fijne tips, met zowel opties voor vlees, vis, vegan en zoet, om lekker mee te variëren!
Biologisch, zonder suiker, koelmelk en E-Nummers
Er zijn natuurlijk een heleboel factoren waar je naar kunt kijken wanneer je op zoek bent naar gezond broodbeleg. VivOnline gelooft in de kracht van een pure basis, en kiest daarom het liefst voor zoveel mogelijk onbewerkte producten. Dan zit je eigenlijk altijd goed! Daarom hebben wij in dit lijstje geselecteerd op suikervrij, koemelkvrij, E-nummervrij, waarbij vlees en vis het liefst biologisch. Probeer bovendien vooral lekker af te wisselen, want een gevarieerd voedingspatroon is het beste voor jou en je lijf.
VIS of VLEES
- Biologische kip,- of kalkoenfilet (let goed op de verpakking of er toch geen E-nummers of suiker toegevoegd is.
- Biologische rosbief met roomboter
- Gerookte makreel, liefst van de visboer
- Tonijn met wat mayonaise (bio) en wat rauwkost
- Eitje met avocado
- Geitenkaas met rauwkost of hummus en eventueel wat pijnboompitjes
VEGAN
- Pesto, bijvoorbeeld deze spinaziepesto die ook geschikt is voor de lunch
- Avocado met bijvoorbeeld een likje mayonaise (bio) en wat zout en peper.
- Hummus met wat tomaatjes, komkommer, kiemen en wat himalaya zout
- Bietenhummus met wat rauwkost
- Groenten spread, lekker om zelf te maken met wat olijfolie en knoflook
- Notenpasta zoals bijvoorbeeld cashewnoten pasta, of op basis van gemengde noten
ZOET
- Zelfgemaakte chocopasta, zonder suiker
- Kokosvet, met plakjes banaan en wat kaneel erover
- Dadelstroop met schijfjes of appel of peer
- Aardbeien, bijvoorbeeld met verse basilicum of munt en wat balsamico
- Rauwe honing, eventueel met walnootjes voor een lekkere bite
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
4 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –