Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Als voorproefje mogen we jullie vast trakteren op een super lekker herfstig bowl-receptje, namelijk: zoete aardappelsoep!
Geroosterde zoete aardappel-wortelsoep met feta
Bereiden: 10 minuten Oven: 30 minuten Deze kruidige dieporanje soep is ideaal voor luie dagen, omdat de oven bijna al het werk voor je doet. Heel handig en bovendien zorgt het roosteren van de groente voor een extra rijke smaak. Ik rooster vaak meteen een hele bol knoflook mee, want de boterzachte zoete teentjes zijn echt verrassend mild en lekker. Je kunt deze soep natuurlijk zo eten, maar de krokante kikkererwten en feta maken ’m net even specialer.
Ingrediënten:
voor 4 kommen 2 zoete aardappels (ca. 450 g), geschild en in blokjes 400 g wortel, geschrapt en in stukjes 1 grote ui, gepeld en in vieren 2 teentjes knoflook, ongepeld 1 blik kikkererwten (à 400 g) 3 el olijfolie ½ tl komijn ½ tl gemberpoeder snufje chilivlokken 1 liter groentebouillon 80 g feta, verkruimeld extra: bakplaat, bekleed met bakpapier + staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappel, wortel, ui en knoflooktenen over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat. Meng in een klein kommetje de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel deze olie over de groente en kikkererwten. Meng goed met je handen, zodat alles met een laagje specerijenolie is bedekt. Rooster 30 minuten in de oven en schep halverwege even om. Na een half uur zijn de groentes zacht en gaar en de kikkererwten knapperig. Pers de knoflook uit de schilletjes en doe met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even door en schep dan in 4 kommen. Verdeel er de kikkererwten en feta over. Tip: geen grote oven? Gebruik dan 2 bakplaten en wissel ze halverwege even om.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
8 mei 2014
Mom in shape
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
4 juni 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –