Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Als voorproefje mogen we jullie vast trakteren op een super lekker herfstig bowl-receptje, namelijk: zoete aardappelsoep!
Geroosterde zoete aardappel-wortelsoep met feta
Bereiden: 10 minuten Oven: 30 minuten Deze kruidige dieporanje soep is ideaal voor luie dagen, omdat de oven bijna al het werk voor je doet. Heel handig en bovendien zorgt het roosteren van de groente voor een extra rijke smaak. Ik rooster vaak meteen een hele bol knoflook mee, want de boterzachte zoete teentjes zijn echt verrassend mild en lekker. Je kunt deze soep natuurlijk zo eten, maar de krokante kikkererwten en feta maken ’m net even specialer.
Ingrediënten:
voor 4 kommen 2 zoete aardappels (ca. 450 g), geschild en in blokjes 400 g wortel, geschrapt en in stukjes 1 grote ui, gepeld en in vieren 2 teentjes knoflook, ongepeld 1 blik kikkererwten (à 400 g) 3 el olijfolie ½ tl komijn ½ tl gemberpoeder snufje chilivlokken 1 liter groentebouillon 80 g feta, verkruimeld extra: bakplaat, bekleed met bakpapier + staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappel, wortel, ui en knoflooktenen over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat. Meng in een klein kommetje de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel deze olie over de groente en kikkererwten. Meng goed met je handen, zodat alles met een laagje specerijenolie is bedekt. Rooster 30 minuten in de oven en schep halverwege even om. Na een half uur zijn de groentes zacht en gaar en de kikkererwten knapperig. Pers de knoflook uit de schilletjes en doe met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even door en schep dan in 4 kommen. Verdeel er de kikkererwten en feta over. Tip: geen grote oven? Gebruik dan 2 bakplaten en wissel ze halverwege even om.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
25 maart 2014
Presentatie coaching
18 augustus 2015
Slanke salade
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
23 februari 2016
Hongergevoel?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
14 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –