Vind jij het in het weekend ook lastig wat je nou als gezond tussendoortje kan eten tijdens een borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film? Dan hebben wij nu het perfecte gezonde én knapperige tussendoortje, namelijk geroosterde kikkererwten! Lees snel mee.
Geroosterde kikkererwten
Ongeveer 5 porties; 5 minuten bereidingstijd + 40 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
- olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met de olie en kaneel en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren. Roer na 30 tot 35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten. Laat dit nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Variatietip
Hartige geroosterde kikkererwten. Laat in het recept voor zoete kikkererwten de honing achterwege en vervang de kaneel door bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder. Voeg naar smaak een mespunt peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant.
Dit recept komt uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Vond jij dit recept ook zo lekker en heb je zin in meer lekkere recepten uit dit kookboek? Dan kan je hem via de link en het plaatje hieronder bestellen!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
14 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –