Een heerlijk fris taartje, perfect voor deze glutenvrije challenge! In de taart zit agar-agar, dit heeft dezelfde werking als gelatine, maar dit is een vegetarische variant en gemaakt van Japans zeewier, waar ook nog eens veel vezels in zitten. Ideaal dus! Agar – agar verliest wel sneller zijn bindkracht dan gelatine, maar dit taartje is zo lekker dat hij al op is voor je het weet!
In plaats van mango kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken.
Ingrediënten en benodigdheden
– Springvorm van 16-18 cm, ingevet of met een vel bakpapier op de bodem
– 500 ml kwark (of Griekse yoghurt, geitenkwark of soja yoghurt)
– 8 of 10 medjooldadels
– 150 gram gemengde, ongezoute, ongebrande noten
– 2 gram agar – agar (te koop bij o.a. grote Jumbo’s en toko’s)
– 1 mango, gepureerd
– 120 ml water
– eventueel wat agave siroop, maple syrup of kokosbloesemsuiker voor door de kwark
Stap voor stap
Mix de dadels en de noten totdat je een kleverig, samenhangend geheel krijgt. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en klik de rand vast. Breng ondertussen 120 ml water met 2 gram agar-agar aan de kook, blijf in de tussentijd goed roeren. Zet het vuur laag zodra het water kookt en voeg de kwark en de mango toe. Roer dit goed door en giet het over de bodem. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast. ENJOY!
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
31 juli 2014
A kiwi a day…
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
10 juni 2015
Raw kokos snack
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
6 oktober 2014
Eetdagboek review
1 juli 2016
VEGAN OREO!
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
17 oktober 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –