Uit het tweede boek van Easy Peasy, Easy Peasy Family een heerlijk tussendoortje, traktatie of toetje. Delen wil je niet.
Easy Peasy Family
Heb je het filmpje met Claire van de Easy Peasy kookboeken al gezien? Lees dan snel verder!! Zo niet, kijk dan eerst hier het filmpje: Viv Health TV Easy Peasy kookboek .
Was je net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan hebben wij nu een super leuk artikel voor jou, namelijk een recept uit het boek van Easy Peasy Family. Lekker, gezond en met liefde gemaakt!
Bounty Beauties
(10 repen)
OH- LALA, deze bounty beauties zijn voor mama! En als papa en co heel lief zijn mogen zij ook een stukje. Een klein stukje.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 60 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosnectar (of honing)
- Snufje zeezout
- Merg van een vanillepeul (gebruik geen vanillepoeder anders wordt de vulling bruin)
- 160 gram geraspte kokos
- Scheutje water
Voor de chocoladelaag:
- 60 gram kokosolie
- 1 eetlepel rauwe honing
- 30 gram rauwe cacaopoeder
- Heel klein beetje zout
- … of smelt 100 gram pure chocolade (minimaal 85%) au bain-marie.
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad en voeg de kokosnectar, het zout en het vanillemerg toe. Roer goed. Doe de geraspte kokos met het water en het oliemengsel in een schaal en kneed stevig door.
Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met bakpapier en schep hierin de kokosmix. Druk het mengsel goed aan en zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
Maak de chocoladelaag
Smelt de kokosolie au bain-marie, voeg de honing toe en roer goed. Zet de kom op het werkblad en voeg het cacaopoeder en het zout toe. Roer tot een glad mengsel. Haal de kokosmix uit de vriezer en snijd in bounty-achtige repen. Haal iedere reep door het chocolademengsel en leg op een met bakpapier beklede schaal of bakplaat. Zet 10-15 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal zo vaak je wilt om een dikkere laag te krijgen. Bewaar de bounty’s in de koelkast.
Enthousiast geworden? Je kunt het boek via de link hieronder bestellen:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
11 september 2014
Eetdagboek review
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
17 september 2015
Ontbijt ijs
16 november 2016
Interview Vriendin
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
2 februari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –