2017! Het jaar waarin onze liefde voor groenten alleen maar groter is geworden, we zijn ons bewuster geworden met betrekking tot het eten van vlees en we zijn steeds meer versgeperste juices gaan drinken. Wil jij weten waar we aankomend jaar onze tanden in vast zullen zetten? Lees dan verder.
Al met al, zijn we veel meer bezig met onze gezondheid en de natuur. Maar welke gezonde lekkernijen en foodtrends kan je verwachten in 2018? Speciaal voor jou zijn in dit artikel de voorspellingen voor het komende jaar samengesteld.
Een nog grotere liefde voor plantaardig eten!
Veganistisch eten, het wordt steeds populairder! In 2017 is dit al bewezen met de toegenomen beschikbaarheid aan veganistische maaltijdopties in restaurants. Aankomend jaar zal een verdere toename verwacht worden in het eten van plantaardige voeding en het ontwikkelen van verantwoorde vleesvervangers. Let op! De ingrediënten van de meeste vleesvervangers zitten vaak vol met E-nummers, zout, suiker en zijn vaak gemaakt van genetisch gemodificeerd soja of mais. Deze producten stimuleren geen goede gezondheid. Check daarom altijd goed de ingrediëntenlijst.
Hoe vaak heb jij een vleesvrije dag? Dit is namelijk de ideale manier om patronen te doorbreken, bewustzijn te creëren en je lichaam te prikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met koolhydraatarm en natuurlijk eten is het doorbreken van patronen super goed om je stofwisseling en vetverbranding te stimuleren.
Gefermenteerde voeding, gebruik jij het al?
Gefermenteerde voeding wordt in 2018 weer een populair onderdeel. De afgelopen jaren heeft deze voedingsgroep het al verassend goed gedaan. Gefermenteerde producten zoals kefir, zuurkool, Griekse yoghurt, kombucha en augurken bevatten goede bacteriën die de darmflora op een positieve manier stimuleren. Super goed voor je algehele gezondheid en ze zijn ook nog is lang houdbaar door hun conserverende eigenschappen. Wat is jou favoriet?
Boost je smoothie met poeders
Hoe makkelijk is het om je smoothie een gezonde boost te geven? Heel makkelijk! Maca, matcha, spirulina, cacao of toevoeging van henneppoeder is een simpele en snelle manier om extra voedingstoffen binnen te krijgen. Ook aan juices, havermout, Griekse yoghurt, koffie, thee en noem maar op kan je deze poeders toevoegen. In 2018 worden kurkuma en champignonpoeder helemaal de trend. Over het algemeen zal de trend om voedsel te eten dat het afslanken en het immuunsysteem van het lichaam stimuleert worden voortgezet. Dat is toch leuk!
Bloemen om op te eten!
De voedingsindustrie ziet een groeiende interesse in natuurlijke ingrediënten, met een kleurige twist, zoals eetbare bloemen bijvoorbeeld. Orchidee en lavendel zie je straks overal terug. Koffie, desserts en zelfs je thee gaat eraan geloven.
Weg met voedselverspilling
Het invriezen van overgebleven maaltijden, dat normaal zou worden weggegooid, wordt steeds populairder. We gaan meer gebruik maken van restjes om snelle gezonde maaltijden te maken en ouder en onvolmaakt fruit en groente gaan we toevoegen in smoothies, soepen en juices.
Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je voedingsbudget. Zo hou je geld over voor andere leuke dingen die volgend jaar op de planning staan!
Tekst: Jasper Alblas voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
17 februari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –