2017! Het jaar waarin onze liefde voor groenten alleen maar groter is geworden, we zijn ons bewuster geworden met betrekking tot het eten van vlees en we zijn steeds meer versgeperste juices gaan drinken. Wil jij weten waar we aankomend jaar onze tanden in vast zullen zetten? Lees dan verder.
Al met al, zijn we veel meer bezig met onze gezondheid en de natuur. Maar welke gezonde lekkernijen en foodtrends kan je verwachten in 2018? Speciaal voor jou zijn in dit artikel de voorspellingen voor het komende jaar samengesteld.
Een nog grotere liefde voor plantaardig eten!
Veganistisch eten, het wordt steeds populairder! In 2017 is dit al bewezen met de toegenomen beschikbaarheid aan veganistische maaltijdopties in restaurants. Aankomend jaar zal een verdere toename verwacht worden in het eten van plantaardige voeding en het ontwikkelen van verantwoorde vleesvervangers. Let op! De ingrediënten van de meeste vleesvervangers zitten vaak vol met E-nummers, zout, suiker en zijn vaak gemaakt van genetisch gemodificeerd soja of mais. Deze producten stimuleren geen goede gezondheid. Check daarom altijd goed de ingrediëntenlijst.
Hoe vaak heb jij een vleesvrije dag? Dit is namelijk de ideale manier om patronen te doorbreken, bewustzijn te creëren en je lichaam te prikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met koolhydraatarm en natuurlijk eten is het doorbreken van patronen super goed om je stofwisseling en vetverbranding te stimuleren.
Gefermenteerde voeding, gebruik jij het al?
Gefermenteerde voeding wordt in 2018 weer een populair onderdeel. De afgelopen jaren heeft deze voedingsgroep het al verassend goed gedaan. Gefermenteerde producten zoals kefir, zuurkool, Griekse yoghurt, kombucha en augurken bevatten goede bacteriën die de darmflora op een positieve manier stimuleren. Super goed voor je algehele gezondheid en ze zijn ook nog is lang houdbaar door hun conserverende eigenschappen. Wat is jou favoriet?
Boost je smoothie met poeders
Hoe makkelijk is het om je smoothie een gezonde boost te geven? Heel makkelijk! Maca, matcha, spirulina, cacao of toevoeging van henneppoeder is een simpele en snelle manier om extra voedingstoffen binnen te krijgen. Ook aan juices, havermout, Griekse yoghurt, koffie, thee en noem maar op kan je deze poeders toevoegen. In 2018 worden kurkuma en champignonpoeder helemaal de trend. Over het algemeen zal de trend om voedsel te eten dat het afslanken en het immuunsysteem van het lichaam stimuleert worden voortgezet. Dat is toch leuk!
Bloemen om op te eten!
De voedingsindustrie ziet een groeiende interesse in natuurlijke ingrediënten, met een kleurige twist, zoals eetbare bloemen bijvoorbeeld. Orchidee en lavendel zie je straks overal terug. Koffie, desserts en zelfs je thee gaat eraan geloven.
Weg met voedselverspilling
Het invriezen van overgebleven maaltijden, dat normaal zou worden weggegooid, wordt steeds populairder. We gaan meer gebruik maken van restjes om snelle gezonde maaltijden te maken en ouder en onvolmaakt fruit en groente gaan we toevoegen in smoothies, soepen en juices.
Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je voedingsbudget. Zo hou je geld over voor andere leuke dingen die volgend jaar op de planning staan!
Tekst: Jasper Alblas voor Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
23 februari 2016
Hongergevoel?
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
16 mei 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –