Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
17 december 2015
Strakke benen en billen?
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
9 april 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –