Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
9 november 2014
Herfstige salade
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
3 september 2015
Gezonde chocopasta
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
18 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –