Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
13 augustus 2015
Homemade Hummus
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
4 oktober 2017
Help mij water drinken
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
30 september 2015
Glutenvrije maand
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
21 januari 2016
Get fit with HIIT
23 maart 2015
Dopper winnen
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
2 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –