Ben jij bewust van de geneeskracht van boerenkool? Het gewas zit vol vitaminen en mineralen dat het de status als Superfood krijgt. Sinds topkoks de groente gebruiken voor de meest uiteenlopende culinaire gerechten stijgt de populariteit tot ongekende hoogte. Drie redenen waarom iedereen regelmatig boerenkool zou moeten eten!
Extreem hoge vitaminewaarden
De voedingswaarden van vitaminen in boerenkool is ongekend hoog. Zo hoog dat het zelfs de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid overtreft. Gelukkig kan dat geen kwaad, zeker niet in tijden dat jouw immuunsysteem wel een boost kan gebruiken. 250 gram boerenkool is goed voor 2600% van de ADH voor vitamine K, 700% van de ADH voor vitamine A en 180% voor vitamine C. Dat klinkt goed!
Meer vitamine C dan in een sinaasappel
De hoeveelheid vitamine C in hetzelfde gewicht boerenkool is vele malen groter dan de vitamine C in bijvoorbeeld een sinaasappel. Wanneer we een griepje of verkoudheid voelen aankomen is het toedienen van extra vitamine C een absolute must. Je immuunsysteem wordt getriggerd en de kans dat een verkoudheid doorzet wordt kleiner. Daarbij zorgt vitamine C voor een energiek lijf en daar worden we blij van! Naast vitamine C bevat boerenkool ook veel vitamine E en bijna alle vitamine B soorten.
Een scala aan mineralen
Naast de vele vitamines die boerenkool kent bevat het ook een scala aan mineralen. Denk hierbij aan mangaan, koper en kalium. Mangaan is een belangrijk mineraal bij de stofwisseling. De schilklier heeft namelijk voldoende mangaan nodig om hormonen te kunnen produceren die belangrijk zijn voor je vertering. Koper is een essentieel mineraal voor de opname van ijzer. Het mineraal kalium is essentieel bij de balans voor de PH-waarde van je lichaam. Met name voor sporters is het belangrijk voldoende kalium binnen te krijgen voor het herstel van je spieren.
Tekst: Noeska Pak
Bron: Mens en Gezondheid
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
31 maart 2015
Gifvrij eten
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
27 november 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –