Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.

Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.

Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 artisjok
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.

Bruine rijst spaghetti

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram bruine rijst spaghetti
  • bakje (cherry) tomaten
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 1 tl kappertjes
  • 1 mespuntje rode peper vlokken
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas
  • 2 takjes peterselie

Bereiding:

1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.

Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram maisschelpjes
  • 2 ansjovisfilets
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 200 gram mascarpone
  • ½ glas melk
  • ½ kopje kookroom / crème fraiche
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • Parmezaanse kaas
  • 2 el roomboter, ongezouten
  • 2 takjes tijm

Bereiding:

1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.

Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier

Bron: goop.com

Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten