Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
29 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –