Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
21 januari 2016
Get fit with HIIT
20 juni 2015
Lazy Sushi
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
13 november 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –