Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
21 januari 2016
Get fit with HIIT
16 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –