Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
2 juli 2014
Aan het infuus
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
11 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –