Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 oktober 2018
Viv’s detox
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
2 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –