Kerst is een uitdaging als je op gewicht wilt blijven. Terwijl jij geniet van al het lekkers, komen er gemakkelijk een paar pondjes of kilo’s bij. Wil je genieten van de kerst, maar overtollige kilo’s voorkomen? 

Kerstkilo’s voorkomen? Kies deze drankjes!

Bruisende bramen

Dit is een heel gezond drankje voor tijdens de kerstborrel of het kerstdiner. Het bevat geen alcohol, zodat je vetverbranding in stand blijft. Bramen bevatten bovendien naast natuurlijke suikers veel vezels. Deze vertragen de opname van suikers en dragen zo bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Dat is gunstig voor je gewicht.

De vezels in bramen zorgen daarnaast voor een verzadigd gevoel en een gezonde spijsvertering. Bovendien voeden deze gezonde vruchtjes je lichaam met ijzer en calcium. Cranberry’s voegen daar nog vitamine A, B en C, calcium en magnesium aan toe.

Ingrediënten voor 4 glazen:

  • 180 ml bramenpuree
  • 240 ml cranberrysap
  • 240 ml bruisend water
  • takjes mint voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Doe de bramenpuree en het cranberrysap in een champagneglas.
  2. Voeg bruisend water toe en garneer met munt.

Tip: Bramenpuree kun je gemakkelijk zelf maken van verse bramen. Pureer hiervoor de bramen in een keukenmachine. Hang een kaasdoek of dunne theedoek over een kom en zeef de pitjes en andere harde delen eruit.

Gezonde kerstmocktail

Deze dieprode mocktail bevat enkel gezonde ingrediënten. Het hoofdbestanddeel is rode bietensap, dat vitamine A en C en verschillende B-vitamines bevat. Ook vind je maar liefst vijf mineralen in dit gezonde sap. In plaats van je lichaam te belasten met alcohol, werkt rode bietensap ontgiftend en dat is gezond voor je gewicht.

De gember in dit gezonde drankje ondersteunt je spijsvertering, wat eveneens bijdraagt aan een gezond gewicht. Alleen de rauwe honing voegt wat calorieën toe, maar tegelijkertijd ook vitamines en mineralen. Je krijgt met deze mocktail dus geen lege calorieën binnen.

Ingrediënten voor 4 glazen:

  • 1 groot stuk verse gember, geschild en in stukjes gesneden
  • 4 eetlepel rauwe honing
  • 200 ml bietensap
  • 150 ml vers limoensap
  • 100 ml vers grapefruitsap
  • Bruisend water
  • Versgemalen zwarte peper
  • Verse tijm voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Doe de gember samen met 4 kopjes water in de blender en mix ongeveer 20 seconden op hoge snelheid.
  2. Leg een kaasdoek of dunne theedoek over een grote maatbeker en giet het gembersap in de beker, zodat de pulp in de kaasdoek blijft. Laat even uitlekken. Gooi de pulp weg of gebruik het in gerechten.
  3. Giet 200 ml gembervloeistof in een maatbeker en voeg de honing toe. Roer tot deze goed is opgenomen.
  4. Doe alle resterende ingrediënten, inclusief het gember-honingsap, in een cocktailshaker en schud tot het goed is vermengd.
  5. Giet het mengsel in een glas met ijs en voeg daar bruisend water aan toe.
  6. Garneer met versgemalen zwarte peper en tijm. Helemaal mooi is een ‘kerstkransje’ rond je glas.

Kersen met kerst

Kersen zijn goed voor je lijn, want ze bestaan voor maar liefst 75 procent uit water. Bovendien bevatten ze weinig calorieën en kunnen ze helpen buikvet verbranden. Mogelijk komt dat mede doordat kersen je helpen om goed te slapen. Voldoende nachtrust bevordert immers de aanmaak van vet verbrandende hormonen (zoals groeihormoon en een betere insulinegevoeligheid). Voor deze lekkere mocktail combineer je het zoete van kersen met verfrissend limoensap.

Ingrediënten voor 4 glazen:

  • 60 ml kersensap
  • 4 limoenen, uitgeperst
  • 450 ml bruisend water
  • limoenschilletjes voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg het kersensap, limoensap en bruisend water toe.
  2. Schud ongeveer 15 seconden en giet het geheel dan in een cocktailglas.
  3. Garneer met de limoenschilletjes. Enjoy!

Welke gezonde drankjes drink jij tijdens de kerst? Deel ze hieronder in de reacties. Ik ben benieuwd!

Annemiek (floraa .nl) voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten