Bijna iedereen lust het: ei! En de variatie mogelijkheden zijn eindeloos; gebakken, gekookt, scrambled, gepocheerd of bijvoorbeeld verwerkt in een omelet of quiche. Wij combineren ei heel graag met groenten en geven je ter inspiratie 3 x ei love you recepten uit het boek Good Food in 20 minuten! Breek de dag, en tik een ei!
Gezonde(re) klassieke omelet
Eiwitten heb je nodig voor een snelle spierontwikkeling en herstel. Het is het beste om niet te veel verschillende dierlijke eiwitten te combineren. De kaas weglaten is de meest gezonde optie. Maar kun je echt niet zonder (het gaat om de balans), probeer dan gewone kaas te vervangen door geitenkaas. Dit is gemakkelijker te verteren voor je lichaam.
Nodig?
- 4 eieren
- 1 plak geitenkaas
- halve paprika, in stukjes
- handje rucola
- 2 champignons in plakjes
- 1 gesnipperde ui
- peper & zout
- bieslook
Hoe maakt je het?
- Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom
- Doe het mengsel in de pan en laat staan op laag vuur met de deksel erbovenop.
- Zodra het ei een beetje begint te stollen, leg je de plak kaas in stukjes erop.
- Laat het ei nog even doorgaren. Als het ei volledig is gestold, is het klaar.
- Maak af met wat bieslook als garnering.
Eggy Style
Gepocheerd ei met pecorino, rucola en avocado. Een gepocheerd ei ziet er al snel chic uit en toch is het super eenvoudig. Je hebt wel echt verse eieren nodig voor een goed gepocheerd ei!
Nodig?
- 2 eieren
- handje rucola
- 1 avocado in stukjes of schijfjes
- peper & zout
- stukje pecorino kaas
- optioneel: rijstwafel
Hoe maak je het?
- Breng een pan met water aan de kook.
- Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet.
- Kraak voorzichtig je eitje en doe het in een kom.
- Draai het water stevig rond zodat er een draaikolk ontstaat, en laat dan meteen het ei vanuit de kom in het water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt.
- Serveer met avocado, rucola, peper & zout, en rasp er naar smaak wat pecorino over (eventueel serveren op een rijstwafel).
Green eggroll
Lekker en easy to make. Gebruik voor de vulling gerust allerlei groenten die je in huis hebt, of toevallig nog in je koelkast liggen.
Nodig?
- Handje pijnboompitten
- 125 gr verse spinazie
- 4 eieren
- peper & zout
- scheutje plantaardige melk (vb. amandelmelk)
- Ongeveer 20 gram geraspte geitenkaas
- 1 el kokosvet of roomboter (om in de te bakken)
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de spinazie in kleine stukjes.
- Klop de eieren.
- Doe het eiermengsel bij de spinazie met wat peper en zout en een scheutje plantaardige melk.
- Doe wat kokosvet/boter in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Doe er een deksel op zodat het ei ook aan de bovenkant stolt. Bak het ei aan 2 kanten lichtjes bruin.
- Strooi er wat geitenkaas en de pijnboompitten bovenop, en rol de omelet voorzichtig op.
- Snijd er nu kleine sushi-achtige stukjes van. Prikker erdoor, en klaar.
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
10 oktober 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –